ŞCOALĂ: Cei mai tari chimişti din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni chimişti din ţară
Cei mai buni chimişti din ţară

Andrei Caisim şi Emanuel Păcurar au adus în Hunedoara locul I pe ţară  la sesiunea de comunicări ştiinţifice. Pe lângă podiumul ocupat la concursul organizat de Universitatea Bucureşti, cei doi elevi au obţinut şi premiul Societăţii de Chimie din România.

Elevii Colegiului Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara şi-au sacrificat fiecare zi de sâmbătă, mai bine de trei luni, timp în care s-au pregătit intens pentru a demonstra că pot atinge performanţa.

Coordonaţi de profesoara Luminiţa Nistor, tinerii au făcut o mulţime de experimente în laboratorul liceului, unde au creat opt tipuri dintre cele mai spectaculoase cristale. 

Am vrut să creştem cristale cât mai mari şi să demonstrăm cum acţionează anumite forţe asupra lor”, a declarat Andrei Caisim (foto), întors recent din Bucureşti.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!

Cei mai buni chimişti din ţară

Înscrişi în clasa a IX-a, hunedorenii au reşit să demonstreze că sunt mai buni decât colegii lor mai mari, întrucât au concurat cu elevi din clasele terminale de liceu.

Singurul regret e că nu au reuşit să prezinte juriului întreaga lor muncă.

La un momendat, am fost nevoiţi să improvizăm, din cauză că o parte din prezentarea  electronică pur şi simplu nu a mai funcţionat. Mi-a părut rău, pentru că aveam câteva filmuleţe interesante, pe care juriul nu a mai reuşit să le vadă”, a adaugat Emanuel Păcurar.


Atât Andrei cât şi Emanuel sunt beneficiari ai campaniei „Descoperă”, care doreşte să-i atragă pe copii la şcoală şi să prevină abandonul.

În cadrul campaniei, 60 de elevi din Hunedoara sunt sprijiniţi să înveţe practic, prin experimente în laborator.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite