Cea de a 13-a subunitate de pompieri din judeţ s-a deschis în comuna Băiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: I.S.U Hunedoara
Foto: I.S.U Hunedoara

Noua gardă de intervenţie este deservită de 20 de pompieri, respectiv 12 paramedici şi constituie cel de-al zecelea modul SMURD care acţionează în judeţul Hunedoara.

Situaţiile de urgenţă care se vor ivi de acum înainte pe raza comunei Băiţa vor fi rezolvate mult mai rapid. Raionul de intervenţie al noii gărzi de intervenţie cuprinde atât comuna Băiţa, cât şi localităţile învecinate pe porţiunea dintre Brad şi Deva. Concret, pompierii noului modul SMURD vor interveni în trei comune, adică în 15 sate aparţinătoare, cu o populaţie totală de aproximativ 4.500 locuitori. Ca ordin de mărime al ariei de acoperire este vorba despre o suprafaţa de peste 12.000 de hectare, ceea ce presupune căi de acces relativ greu accesibile, mai ales spre localităţile  aflate în zonele de deal spre munte.

,,Întrucât cele mai apropiate subunităţi de pompieri se aflau la Brad şi Deva, pentru a ajunge în zona Băiţa nu ne puteam încadra în timpul optim de răspuns, adică în 20 de minute. De aici rezultă necesitatea înfiinţării acestei noi gărzi de intervenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, locotenent Anemona Doda.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite