Cei trei căţei care au alarmat Deva au fost adoptaţi de pompierii hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au luat în îngrijire patrupedele abandonate pe o stradă din Deva. Cu o seară înainte de Anul Nou, o cutie de carton abandonată de două persoane care şi-au pierdut urma, în faţa unui bloc de locuinţe din centrul municipiului Deva, a creat panică într-un întreg cartier.

Un tânăr a sunat la 112, speriat că în pachetul bine sigilat ar putea fi o bombă pregătită să arunce în aer clădirile din împrejurimi.

Imediat, zona a fost izolată, iar forţele de ordine s-au asigurat că nimeni nu se apropie de cutia suspectă. Pompierii cu două autoutilitare, precum şi echipajele de ambulanţă şi SMUD şi-au făcut apariţia, gata să intervină în caz de nevoie. Mai multe reflectoare au luminat pachetul de carton din faţa blocului de pe Aleea Armatei, iar pirotehniştii s-au echipat pentru a ridica presupusa bombă. În timp ce neliniştea localnicilor creştea, la faţa locului a fost adus un câine poliţist, antrenat special pentru a depista, prin miros, urmele de explozibil.

Labradorul a început să latre, spre îngrijorarea celor prezenţi. Totuşi, suspansul nu a ţinut decât câteva minute, până când, din cutie au fost auzite chiţăiturile a trei căţei abandonaţi.

Au ajuns în grija pompierilor

La câteva zile de la incident, patrupedele lăsate în stradă de un stăpân nemilos şi-au găsit o nouă familie. De cei trei mici maidanezi au acum grijă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. Căţeii au fost adoptaţi de oamenii în uniformă şi vor fi crescuţi într-o locaţie din Deva, care aparţine ISU Hunedoara.

„Acum avem noi grijă de ei. Nu le-am găsit încă un nume, dar le-am putea spune Grivei, Grizzly, sau cum vor vrea colegii mei. Deocamdată se hrănesc numai cu lapte şi sunt cuminţi”, a spus sergentul major Fabian Crişan, unul dintre pompierii care au cele trei patrupede în îngrijire, în dependinţa aflată în administrarea inspectoratului.

Tot mai mulţi câini pe străzi
Numărul animalelor de companie care, abandonate de stăpâni, ajung să cutreiere maidanele oraşelor este în creştere, afirmă reprezentaţii primăriilor din judeţ. Numai în Hunedoara trăiesc pe străzi peste 4.000 de maidanezi, conform estimărilor primăriei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite