În prag de Anul Nou, căţeii şi pisicile sunt răsfăţate în saloane de cosmetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii sunt periaţi şi tunşi pentru o ţinută impecabilă
Câinii sunt periaţi şi tunşi pentru o ţinută impecabilă

Febra pregătirilor de sfârşit de an include pe lista de cheltuieli, pentru cei care au animale de companie acasă, şi un drum la cabinetul de frizerie canină. Proprietarii animalelor de companie bagă mâna adânc în buzunar pentru a plăti tratamente de cosmetică destinate patrupedelor.

Potrivit celor care se ocupă de tunsul, periajul şi pedichiura câinilor de rasă, numărul comenzilor se dublează în această perioadă. „Fiecare stăpân doreşte să-şi răsfeţe animalul de companie. Iar sfârşitul de an este cel mai bun motiv pentru a-şi aduce câinele la frizerie. E ca şi cum oferi un cadou cuiva drag. Iar câinele face parte din familie”, a spus Manuela Manu, stilist canin.

Preţul pentru un astfel de răsfăţ canin variază între 20 şi 50 de lei, în funcţie de mărimea animalului. Cu toate acestea, hunedorenii fac orice pentru a-şi vedea câinele fericit. „Cosmetica nu este un moft, ci o necesitate. Câinele are nevoie de acest tratament periodic. E adevărat că în preajma Revelionului numărul comenzilor se dublează. Şi asta tocmai pentru că fiecare îşi doreşte ca toţi membrii familiei să se simtă bine”, crede stilistul.

Şi la Petroşani, în această perioadă, cabinetul de cosmetică pentru câini este asaltat de clienţi necuvântători. „Nebunia începe odată cu începutul lui decembrie. Fiecare vrea să ofere patrupedului său o bucurie de Moş Nicolae, de Moş Crăciun sau de Revelion. Aşa că suntem nevoiţi să facem programări şi chiar să-i lăsam pe unii cu căţeii netunşi”, a spus Maria Filimon, administratorul unei frizerii canine. Aceasta spune că luna decembrie îi aduce, zilnic, aproape zece căţei pe masa de frizerie, dublu faţă de o zi normală de muncă.

Îmbrăcămintea canină devine obişnuinţă


Hunedorenii au început să plătească şi pentru tot mai multe hăinuţe pentru câini şi pisici. „Căţeii crescuţi în apartament sunt mai sensibili la temperaturile scăzute decât cei care cresc pe străzi. Din acest motiv, atunci când sunt scoşi afară, au nevoie de o protecţie suplimentară împotriva frigului”, a spus Manuela Manu.

"Nebunia tunsorilor canine începe odată cu primele zile ale lunii decembrie".
Maria Filimon, administrator frizerie canină


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite