Cataloage pline de absenţe şi elevi chiulangii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii hunedoreni au reuşit să strângă, în primul semestru din acest an şcolar, peste un milion de absenţe. Din totalul acestora, circa 20 la sută sunt nemotivate.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) spun că, totuşi, situaţia nu este dramatică, în condiţiile în care în anii trecuţi numărul absenţelor era şi mai mare, întrucât erau mai mulţi şcolari în unităţile de învăţământ din judeţ.

Singura modalitate prin care şcolarii din ciclul gimnazial pot fi traşi la răspundere este scăderea notei la purtare. Cei care au medii mai mici de şase pot rămâne repetenţi.  Elevii de liceu pot fi exmatriculaţi numai în cazul în care depăşesc 40 de absenţe nemotivate.

Cum era de aşteptat, după capitolul absenţe urmează cel referitor la abandonul şcolar. Potrivit unei statistici a IŞJ Hunedoara, peste 350 de elevi nu au fost deloc la cursuri în acest an şcolar. Anul trecut, aproape 200 de elevi au abandonat şcoala, Valea Jiului fiind cea mai afectată de această situaţie.

Principalele cauze ale abandonului şcolar vizează problemele familiale şi cele legate de bani, anturajul şi dezinteresul faţă de şcoală.


Judeţul Hunedoara numără aproximativ 63.000 de elevi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite