Cât ne costă „Big Brother” în piaţă şi pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali votează astăzi modificarea bugetului pentru sistemul video. O reţea de monitorizare video în valoare de 685.000 de euro urmează a supraveghea zonele cele mai aglomerate din reşedinţa de judeţ.

Creşterea TVA-ului nu va stopa construirea în acest an la Deva a unei reţele de supraveghere video. Consilierii locali deveni sunt chemaţi astăzi să voteze noul buget al investiţiei, care s-a modificat datorită creşterii cotei de TVA. „Există un consens privitor la utilitatea acestui sistem de monitorizare şi noul buget va fi aprobat de consilieri”, a declarat Marcel Morar, viceprimar al Devei. Investiţia, în valoare de 685.000 de euro, este finanţată în proporţie de 98 la sută din fonduri europene, aportul Primăriei Deva fiind de 116.000 lei. Potrivit sursei citate, proiectul aprobat trebuie redepus cu modificările aferente până în data de şase august. Implementarea lui poate să înceapă cel mai târziu în această toamnă şi are ca termen de finalizare un an de zile. 


Toată lumea „pentru”


Ideea unei reţele de monitorizare video a Devei este agreată de locuitorii oraşului. Gabriela Costache spune că dacă vor fi filmate terasele şi zonele aglomerate, scandalagiii, hoţii şi contrabandiştii vor putea fi prinşi mai uşor de poliţişti. 
„Sistemul de monitorizare video permite şi eliminarea anumitor situaţii neclare existente în cazul neacordării de prioritate în accidentele rutiere. Înregistrarea va arăta fără echivoc cine a trecut pe roşu”, a spus Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Care este structura reţelei video?


Conform proiectului,  în cele mai aglomerate zone din oraş vor fi montate 30 de camere video care dispun de un sistem infraroşu. Acest tip de echipament va permite supravegherea municipiului 24 de ore din 24. Centrul de supraveghere va fi instalat la sediul IPJ Hunedoara astfel încât poliţiştii au o imagine în timp real a tuturor zonelor de risc infracţional din oraş.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite