Castelul unde a fost întemniţat "Dracula" a avut venituri de 600.000 de lei din bilete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Corvinilor, singura instituţie culturală din municipiu aducătoare de venituri a avut, anul trecut, peste 80.000 de vizitatori plătitori de bilete. Obiectivul turistic a adus în 2009 un venit  de aproximativ 600.000 de lei, bani proveniţi în special din încasarea taxelor de vizitare.

Potrivit datelor furnizate de Primăria municipiului Hunedoara, Castelul Corvinilor, loc unde, susţin istoricii, domnitorul Vlad Ţepeş ar fi fost forţat să petreacă mai multe luni, a reuşit să aducă venituri importante bugetului local.

18 angajaţi lucrează la Muzeul castelului din Hunedoara, iar potrivit lui Nicolae Cerişer, directorul instituţiei, profitul acumulat din vizitarea monumentului istoric a fost mult mai ridicat faţă de cheltuielile pentru administrarea acestuia. Veniturile strânse, în special, din taxele pe bilete au ajuns la 600.000 de lei.

Casa de cultură a adus venituri de doar 3.900 de lei

În acelaşi timp, Casa de cultură a municipiului Hunedoara a costat bugetul local aproximativ 350.000 de lei, în codiţiile în care a înregistrat un venit de 3.900 de lei, echivalent cu valoarea facturilor pentru telefonie şi internet pe anul 2009. Clădirea casei de cultură, construită la începutul anilor 1950, când municipiul începea să se dezvolte, a fost renovată în exterior, dar în interior a rămas o ruină.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite