Hunedoara: Căruţaşii fac legea în centrul Devei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Căruţaşii fac legea în centrul Devei
Hunedoara: Căruţaşii fac legea în centrul Devei

Căruţele sunt nelipsite din peisajul urban al reşedinţei de judeţ, uneori chiar cu riscul producerii unor accidente. Pentru mulţi dintre locuitorii municipiului Hunedoara, atelajele trase de cai sunt la fel de indispensabile.

Căruţaşii nu ţin cont de restricţii. În fiecare zi, o mulţime de animalele înhămate la atelajele hunedorenilor îşi fac loc printre autoturismele care circulă pe cele mai aglomerate străzi din Hunedoara şi Deva. „Cobor din căruţă la intersecţii. Se sperie calul de maşini, de aceea îl iau de ham şi îl mai duc câţiva metri dincolo de intersecţie”, a spus Vasile, un căruţaş devean pentru care bulevardele cele mai aglomerate par nişte uliţe săteşti

La primărie, cu căruţa
În Hunedoara, atelajele cu cai defilează prin faţa primăriei în drumul lor spre combinat, de unde căruţaşii se întorc cu fier vechi. Poliţiştii comunitari nu au în antribuţii amendarea căruţaşilor, dacă aceştia din urmă circulă pe străzi.
În schimb, la Deva, proprietarii maşinilor parcate ilegal pe arterele rutiere din localitate sunt sancţionaţi drastic de comunitari, o sarcină care în mod legal le revine angajaţilor Poliţiei Rutiere şi nu unor funcţionari ai primăriei.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite