Hunedoreanca Carmen Găvănescu ajută oamenii aflaţi la nevoie prin intermediul ştiinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Găvănescu
Carmen Găvănescu

Carmen Găvănescu a devenit interesată de inforenergie imediat după 1990, când a văzut pentru prima oară, la televizor, cazurile ruşilor cu capacităţi paranormale, printre care şi cele de magnetism ale unor obiecte de metal, de care şi ea era capabilă. Când s-a ivit ocazia, a început să studieze serios, în cadrul unor cursuri susţinute în clădirea Institutului de Subingineri.

PROFIL
Născută. 20.06. 1958, Vinerea, jud. Alba
Educaţie: Institutul Politehnic „Traian Vuia” – specializarea mecanică
Experienţă: Peste 15 ani în inforenergetică, preşedinta Fundaţiei de Inforenergie „Sfântul Apostol Andrei”, Filiala Hunedoara
Familie: Necăsătorită

Ansa pe post de „busolă”
„Formatori de la Timişoara au făcut nişte măsurători pentru a ne testa calităţile: eram vreo şapte colegi de la firma de stat la care lucram la acea vreme. Multă lume era interesată, aşa că la primele ore veneau chiar şi 100 de participanţi într-o singură serie dar, cu cât înaintam spre nivelurile superioare, cu atât numărul cursanţilor se împuţina”, a povestit Carmen, care între timp şi-a deschis propria firmă în domeniul utilajelor industriale. Un stagiu complet de iniţiere în inforenergetică e alcătuit din 10 niveluri: în primele trei se studiază sistemele nevii, iar în celelalte şapte sistemele vii, unul dintre cele mai interesante domenii din timpul primelor cursuri fiind radiestezia, practicată cu ansa, care a înlocuit „nuieluşa de alun” a fântânarilor de odinioară.
„Ansa permite de la detectarea surselor de apă, la selectarea alimentelor benefice pentru o anumită persoană, optimizarea energetică a hranei sau chiar a medicamentelor, stabilirea compatibilităţii unui cuplu, depistarea bolilor sau găsirea unui obiect pierdut”, a spus preşedinta Fundaţiei de Inforenergie „Sfântul Apostol Andrei”, Filiala Hunedoara.

„Fântânar” voluntar în secolul XXI
A lucrat chiar ea într-o echipă de la institutul de proiectări din Deva, descoperind cu ajutorul „sârmuliţei” de argint sursele de apă în diferite zone din Sibiu sau din satele pădureneşti, acolo unde specialiştii nu aveau făcută o prospecţie geologică.
„Un singur metru forat costa în urmă cu ceva vreme un milion de lei, iar dacă echipele nu găseau apă, sonda trebuia mutată şi asta scotea alţi şi alţi bani din buzunarul celui care voia să despisteze sursele“. Detecţia, în schimb era gratis, aşa cum gratuite sunt toate măsurătorile şi terapiile bioenergetice pe care le aplică celor care apelează la ea. „Ca şi talentul în muzică sau literatură, acesta este un dar de la Dumnezeu, deci cum aş putea să mă gândesc să fac bani de pe urma suferinţei?”, a spus Carmen, care adaugă că nu trece nicio singură zi, fără ca o persoană să nu-i ceară ajutorul.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un cursant la infoenergetică?
Există o grilă exactă de valori pentru o mulţime de parametri. Se măsoară credinţa, spre exemplu, care trebuie să fie puternică, dar şi orgoliul. În ultimul caz, cu cât e mai puţin orgolioasă persoana respectivă, cu atât mai bine.

Cât durează un curs?
La primul nivel se fac câte patru ore de teorie, în fiecare zi, timp de o săptămână, urmează o săptămână de practică, împreună cu instructorul, exerciţii pe care le faci acasă şi apoi o pauză de şase luni.

În ce constau exerciţiile?
La primele niveluri trebuie să găseşti, de exemplu, o sursă de apă, un obiect de o anumită culoare dintr-o mulţime, cartea căutată dintr-un pachet sau să deosebeşti un pahar cu apă în care a fost dizolvată sare de unul în care a fost pus zahăr.

Ce-i place
„Fiecare clipă pe care o trăiesc, de când deschid ochii, natura, oamenii, animalele, pur şi simplu că exist şi trăiesc o nouă zi”, a mărturisit hunedoreanca.

Ce nu-i place
„Lipsa de credinţă şi corupţia, că eşti tratat cu ostilitate până şi la ghişeele instituţiilor publice, că roata valorică e răsturnată, tot ce e negativ ieşind la suprafaţă, iar lucrurile bune sunt ignorate”, a adăugat Carmen.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite