Maşinile unui grup de turişti, blocate timp de cinci ore pe un drum naţional interzis iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire au degajat, pentru moment, şoseaua.
Utilajele de deszăpezire au degajat, pentru moment, şoseaua.

Trei autoturisme au rămas astăzi, pentru mai multe ore, izolate în nămeţi, la intrarea în oraşul Petrila, pe şoseaua DN7 A, la cota 1575 de metri. Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara şi jandarmii au intervenit în ajutorul turiştilor aflaţi în maşinile blocate.

O şosea acoperită de nămeţi în urma unei avalanşe a pus în pericol un grup de trei turişti care s-au aventurat cu autoturismele într-o zonă unde circulaţia rutieră este interzisă pe timp de iarnă. Pe drumul care leagă municipiul Petroşani de Brezoi (judeţul Vâlcea), cele trei autoturisme care se deplasau spre Petroşani au rămas blocate, în zona Groapa Seacă, din cauza unei căderi de zăpadă de pe un versant.

Omătul a blocat drumul pe o porţiune de aproximativ 20 de metri. „Un echipaj de poliţie şi patru jandarmi montani au ajuns de urgenţă la faţa locului, pentru a le acorda sprijin pasagerilor. În jurul orei 20:00, după intervenţia utilajelor de deszăpezire, s-a reuşit înlăturarea zpezii, iar cei trei turişti au ajuns cu bine la Petroşani”, a precizat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.
În urma căderilor de zăpadă din după-amiaza zilei de azi, pe majoritatea drumurilor din judeţ se circulă, în prezent, îin condiţii de iarnă, dar nu au fost înregistrate alte blocaje în trafic.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite