Hunedoara: Cabinetele medicale şcolare nu au nici măcar spirt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abia a început noul an şcolar şi au apărut şi primele probleme în şcolile din Valea Jiului. Medicii cabinetelor şcolare, în caz de nevoie, trebuie să se descurce cum pot pentru că stocurile de medicamente şi materiale sanitare sunt aproape de zero

Citeşte şi:

Hunedoara: VIDEO Scandal monstru la Serviciul de Ambulanţă

La Şcoala Generală Nr. 1 din Petroşani, singura din localitate care dispune de cabinet medical, medicul mai are doar câţiva mililitri de spirt, feşele şi compresele lipsesc cu desăvârşire, la fel şi multe dintre sortimentele de medicamente strict necesare. „Lipsurile nu sunt de azi, de ieri, ci de mai multe luni de zile. Ne lipsesc şi cele mai elementare produse medicale pentru că nu au mai venit bani de la minister.
Cum au venit copiii la şcoală, cum au apărut şi primele probleme medicale, dar nu avem medicamentele necesare să-i tratăm. Pentru că nu sunt bani, nu există nici spirt, nici feşe, nici comprese, de fapt ne lipseşte cam totul. Am făcut adresă la Deva, dar nu am primit nici răspuns, nici bani. Totuşi, a trecut doar o săptămână de la debutul noului an şcolar, aşa că sperăm să primim în curând şi medicamentele de care avem nevoie”, a declarat Bogdana Nedelcu, medic specialist în medicina de familie, şeful cabinetului medical de la Şcoala Generală Nr. 1 din Petroşani.

Salarii primite cu întârziere
Pentru ca tabloul să fie complet, nici salariile medicilor care deservesc cabinetul medical nu vin la timp, ci cu  întârzieri. „La încasarea salariilor înregistrăm întârzieri mari. Pentru că data de salarizare nu se respectă, avem şi noi probleme cu băncile la care am făcut împrumuturi, deoarece nu putem respecta nici noi datele de scadenţă ale ratelor. Cu durere în suflet, pot să spun că tot centrul este de vină, adică Deva şi Bucureştiul. De acolo pleacă toate problemele”, a mai spus Bogdana Nedelcu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite