Hunedoara: CONTESTAŢIE Tranzacţie dubioasă cu Muzeul „Aurului” de la Brad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: CONTESTAŢIE Tranzacţie dubioasă cu  Muzeul „Aurului” de la Brad
Hunedoara: CONTESTAŢIE Tranzacţie dubioasă cu Muzeul „Aurului” de la Brad

O tranzacţie contestată irită spiritele în judeţul Hunedoara. Muzeul „Aurului” de la Brad, obiectiv unicat, de o inestimabilă valoare patrimonială, a fost cumpărat de Centrul Ortodox Filocalia, instituţie cu sediul în Bucureşti.

CITEŞTE ŞI:



Potrivit declaraţiilor lui Nick Teodoreanu, preşedintele centrului, achiziţia s-a făcut perfect legal, prin lichidator, de la Sucursala Minieră BradMin, aflată în faliment.

A vândut ce nu avea
Conducerea Companiei Minvest Deva contestă vehement tranzacţia şi  spune că Muzeul „Aurului” îi aparţine din 2008. „Practic, la momentul tranzacţiei, muzeul  nu se afla în proprietatea BradMin, ci a noastră. Minvest Deva a cumpărat obiectivul în anul 2008. Există documente care atestă că Sucursala Brad a predat către Minvest activele şi patrimoniul muzeistic. În plus, Minvest plăteşte impozit pe acest obiectiv de doi ani. Practic, la momentul tranzacţiei, lichidatorul a scos la vânzare ceva ce nu avea”, a spus Daniel Andronache, directorul Minvest Deva.  Există însă şi un punct nevralgic în această afacere. La momentul tranzacţiei, Muzeul „Aurului” nu era intabulat pe Minvest Deva. „A fost o greşeală a fostei conduceri că nu a terminat achiziţionarea muzeului cu întăbularea obiectivului”, spune sursa citată. Tranzacţia face în prezent obiectul unei dispute în instanţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite