Hunedoara: Omul care a căpuşat CNH Petroşani a primit zece ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Omul care a căpuşat CNH Petroşani a primit zece ani de închisoare
Hunedoara: Omul care a căpuşat CNH Petroşani a primit zece ani de închisoare

Afaceristul Ioan Comşa, cercetat în dosarul firmelor căpuşă care au devalizat Compania Naţională a Huilei, a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara într-un dosar penal pentru înşelăciune, la câteva zile după ce a fost eliberat condiţionat din penitenciar.

Citeşte şi:

Instanţa Tribunalului Hunedoara l-a condamnat pe Vasile Ioan Comşa, din Petroşani, la zece ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri materiale în valoare de 1.000.000 de lei.
Comşa a fost cercetat pentru înşelăciune, fiind acuzat că, în calitate de administrator al unei firme din Petroşani, SC Comsion Transport SRL, a achiziţionat utilaje miniere de la o societate din Bucureşti Garant Internaţional Holding, în valoare de 955.000 de lei, şi de la SC Albina de Munte, din judeţul Alba, în valoare de 23.000 de lei, plătind cu bilete la ordin fără acoperire.

Acuzat de căpuşarea CNH
Condamnarea omului de afaceri vine la o săptămână după ce acesta a fost eliberat din Penitenciarul Bârcea Mare - Deva, unde a stat închis pentru înşelăciune. În dosarul respectiv, el a fost acuzat că a păgubit bugetul de stat cu 300.000 de lei, după ce a înregistrat în contabilitatea firmei pe care a administrat-o operaţiuni comerciale fictive, pe care le-a derulat cu Compania Naţională a Huilei din Petroşani.
Comşa a fost judecat în cel puţin zece dosare penale pentru înşelăciune, unele în urma unor afaceri derulate cu CNH Petroşani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite