CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ: Revista presei din perioada anilor 1961-1963

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul socialismului, ediţia datată 17 martie 1961, nu iasă cu nimic din tiparele deja obişnuite. Cap de listă sunt articolele titrate „În întrecerea socialistă, calitatea superioară a produselor  - obiectiv principal”.

Lucrătorii de la gospodăria agricolă din Apoldu de Sus îşi iau noi angajamente de depăşire a producţiei preconizate.

Şi de data aceasta accentul cade pe personaje concrete, pe muncitori aduşi în prim plan drept exemplu de urmat.

image
image

Singura noutate care ar putea fi menţionată constă într-un anunţ de mică publicitate. E vorba despre Întreprinderea de Exploatări Miniere Lupeni, care anagajează ingineri energetici, sudori calificaţi şi mecanici.

image


17 martie 1962 înseamnă Drumul socialismului deschis cu subiectul „Calitatea oţelului, proecuparea nostră principală”.

Rubrica „Cotidiene” aduce în prim plan concursul pionierilor din Deva.

image

În ceea ce priveşte timpul liber, locuitorii oraşului Aninoasa sunt invitaţi la piesa de teatru „Cabana melodiilor”. Activităţi culturale au loc şi la sate, hunedorenii din Nădăştia având parte de un spectacol de muzică populară, semnat de o orchestră din Caransebeş. În Deva are loc etapa regională a campionatului republican de juniori la tenis de masă, în timp ce pe terenul din spatele Cetăţii se desfăşoară întreceri de schi şi săniuţe.

Ultima pagină din cotidianul Drumul socialismului, 17 martie 1962, este dedicată în totalitate lui Hrusciov. „Viitorul este al comunismului – Cuvântarea lui N. S. Hrusciov la întâlnirea cu alegătorii” este articolul care se întinde pe întreaga pagină patru.

Prima pagină datată 17 martie 1963 se axează pe faptul că „fiecare om trebuie să pună umărul”. Este adusă în discuţie secţia I-a furnale de la C.S. Hunedoara şi faptul că absolut fiecare angajat trebuie să-şi depăşească norma pentru productivitate sporită şi calitate superioară.

Campania agricolă de primăvară se axează pe îngrijirea pajiştilor, „sporirea producţiei de furaje fiind condiţie hotărâtoare în dezvoltarea sectorului zootehnic”.

Buletinul meteorologic se prezintă în felul următor:

image

Rubrica ştiri exterene, regăsită de obicei pe pagina a patra a ziarului, face referire, printre altele, la demisia guvernului sud-coreean, la pregătirile pentru congresul latino-american de solidaritate alături de Cuba şi la perspectivele întunecate pentru economia SUA.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite