Dezamăgire la bursa locurilor de muncă din judeţ, anulată din cauza lipsei de joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Olariu a găsit pe lista joburilor doar câteva posturi vacante.
Marius Olariu a găsit pe lista joburilor doar câteva posturi vacante.

Marius Olariu a venit,  în această dimineaţă, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Deva pregătit cu un CV. Hunedorenul a avut însă parte o surpriză neplăcută: bursa joburilor s-a anulat din cauza lipsei posturilor vacante.

Tânărul de 27 de ani a lucrat în ultimii doi ani ca inginer în municipiul Bucureşti. În prezent este în concediul fără plată şi vrea să se întoarcă acasă. „Chiar dacă salariul din capitală era destul de bun, numai pe chirie dădeam 250 de euro. În Deva am apartament, aş putea locui singur şi mi-ar conveni dacă aş lucra acasă. Tata mi-a zis că în ultima zi de vineri din fiecare lună se organizează târg de joburi. Nu ştiu ce se întâmplă, că văd că azi nu mai are loc”, a spus, dezamăgit, Marius Olariu.

Cifre îngrijorătoare
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Hunedoara, bursa locurilor de muncă a fost anulată din cauza ofertei extrem de slabe. Dacă până acum târgul număra în jur de 400-450 de posturi vacante, de data aceasta joburile din judeţ au scăzut sub 250. În plus, sezonul rece omoară orice fel de investiţie a agenţilor economici, ofertele de angajare fiind aproape nule în această perioadă a anului. Prin urmare, următoarea bursă a locurilor de muncă se va organiza abia în ianuarie 2011.


La finalul lunii octombrie, rata şomajului la nivelul judeţului Hunedoara a fost de 8,48 la sută. Până la sfârşitul anului se preconizează că procentul va creşte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite