O delegație a minerilor a plecat spre București. Restul ortacilor protestează în fața CNH Petroșani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1.000 de mineri au ieşit în stradă
Peste 1.000 de mineri au ieşit în stradă

O întâlnire între reprezentanții Ministerului Economiei și o delegație a minerilor din Valea Jiului va avea loc astăzi. Ortacii rămași "acasă", au venit, împreună cu familiile, în fața sediului companiei și cer acordarea sporurilor prevăzute în contract.

Pentru a treia zi consecutiv câteva mii de mineri s-au adunat în fața sediului CNH Petroșani și amenință că vor pleca cu toții spre București dacă negocierile de astăzi vor eșua. "Am venit împreună cu soțiile și copiii pentru că problemele nu sunt numai ale noastre, ci ale Văii Jiului, ale tuturor. Închiderea mineritului înseamnă moartea pentru Valea Jiului”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului „Muntele”
Și numele lui Miron Cosma începe să-și facă simțită prezența printre minerii care protestează. Ieri, aceștia scandau" Miron Cosma unde ești? Să ne duci la București". Replica lui Miron Cosma nu a întârziat să apară. Într-un cotidian central acesta a declarat că minerii trebuie să se ducă la București și că el îi sprijină. Alături de mineri este fratele lui Miron Cosma, Tiberiu Cosma care este lider de sindicat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite