După București și Cluj, județul Hunedoara a dat țării cei mai mulți miniștri postdecembriști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu publicat de Econtext, Hunedoara ocupă poziția a treia într-un top al județelor din care provin miniștrii care “au făcut cărțile” în guvernările de după 1989.

Potrivit analizei Econtext, Ardealul și Muntenia continuă sa fie în pole- position la numărul de miniștri pe care i-au dat țării după 1989. La departajarea pe județe, Hunedoara ocupă poziția a treia cu nouă miniștrii postdecembriști. Aceștia sunt: Teodor Meleșcanu, Ioan Ovidiu Muntean, Gheorghe Barbu, Dan Motreanu, Iuliu Winkler, Karoly Borbely, Monica Iacob- Ritzi, Ioan Botiș și Gheorghe Pogea.
Studiul mai relevă faptul că, în total, 15 guverne au condus România din 1989 și până în prezent. În privința numărului celor care au deținut funcția de ministru sau prim-ministru în acest timp este vorba de 242 de persoane. Din totalul miniștrilor care s-au perindat la cârma țării, Econtext nu a putut putut identifica originea unui număr de 14 miniștri, mare parte din aceștia fiind membri ai primului Guvern Petre Roman. De exemplu, Nicolae Militaru (primul Ministru al Apărării Naționale), Gheorghe Caranfil (Ministrul Industrei Chimice), Sorin Pantiș, Vlad Roșca sau Silvia Ciornei.
Iată cum arată topul celor 10 județe care au dat țării miniștrii după 1989:

București 64
Cluj 13
Hunedoara 9
Prahova 8
Brașov 7
Timiș 7
Alba 6
Sălaj 6
Botoșani 5
Dâmbovița 5

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite