Preţurile mari ale primilor brazi apăruţi pe piaţă i-au alungat pe clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii mici sunt cei care determină părinţii să cumpere un brad scump, cu multe zile înainte de Crăciun
Copiii mici sunt cei care determină părinţii să cumpere un brad scump, cu multe zile înainte de Crăciun

Apariţia primilor comercianţi de brazi naturali în pieţele din judeţ nu a mai creat agitaţia cu care erau obişnuiţi vânzătorii.Deşi sunt puţini brazi, comercianţii se plâng de lipsa clienţilor în Deva. În pieţele din judeţ e criză de brazi naturali, dar nici clienţii nu dau năvală. Preţurile pornesc de la 100 de lei şi sunt negociabile.

Hunedorenii vin, se uită şi pleacă. Unii dintre ei reclamă preţurile foarte mari, în timp ce alţii sunt interesaţi să cumpere doar câteva crenguţe care să le aducă în casă mirosul de brad. „În urmă cu doi ani era bătaie pe brazi. Ceream trei milioane pe unul şi nimeni nu se arăta indignat de preţ. Acum toţi stâmbă din nas. Adevărul e că lumea cumpără brazi artificiali. Asta e. S-a cam dus afacerea”, a spus Ioan Comşa, un comerciant venit din localitatea Găina. Nici pentru Ileana Darie din Câmpeni, Alba Iulia, vânzarea nu merge mai bine. „Am venit de ieri, dar nu am reuşit să vând mare lucru. Mai exact am vândut cinci bucăţi. Nici spaţiul în care vindem nu este adecvat. Aici, în interiorul pieţei, e şi cald şi nu avem aflux de clienţi. Am cerut să vindem afară dar am fost refuzaţi pe motiv că blocăm parcarea în piaţă. Preţurile sunt negociabile şi pornesc de la 70 de lei, în funcţie de mărimea şi frumuseţea bradului”, a explicat Ileana.

Doar 500 de brazi puşi la dispoziţie prin Direcţia Silvică Hunedoara

Devenii aflaţi astăzi în piaţă sunt nemulţumiţi de preţ. „Sunt scumpi, dar nu am ce face. Trebuie să cumpăr brad natural. Altfel nu simt că e Crăciunul”, este de părere Mihai Artean din Deva. Acesta speră ca în câteva zile preţul brazilor să scadă. De altfel, nici Direcţia Silvică Hunedoara nu a scos un număr mare de brazi pentru comercializare. Anul acesta, doar 500 de brazi tăiaţi de pe raza ocoalelor silvice vor fi puşi la dispoziţia hunedorenilor. “Foarte multe păduri din care noi tăiam brazii au fost retrocedate. Aşa se face că nu mai avem de unde să aducem brazi pentru comercializare” a declarat Horia Golia, purtător de cuvânt Romsilva Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite