Hunedoara: Grădină cu dovleci mamut la Boşorod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Grădină cu dovleci mamut la Boşorod
Hunedoara: Grădină cu dovleci mamut la Boşorod

Toţi localnicii din Boşorod vin să se minuneze de recolta de legume-gigant care a crescut în grădina unui consătean.

Şi au ce vedea: în grădina lui Ioan Vişa au crescut, în acest an, un dovleac de 52 de kilograme, mere de 800 de grame şi porumbi înalţi de aproape patru metri.

Ioan Vişa, proprietarul grădinii, are 69 de ani  şi spune că numai dragostea pentru agricultură şi priceperea pot duce la asemenea rezultate. Dovleacul uriaş de 52 de kilograme care a crescut în grădina hunedoreanului mai are cinci „fraţi” fiecare cu o greutate mai mare de 20 de kilograme.

„Dovleacul ăsta uriaş e aşa de greu că a trebuit să chem ajutoare pentru a-l aduce din grădină în curtea casei. Iar asta nu e tot. Porumbul a crescut mai mult de trei metri înălţime de s-au minunat toţi vecinii. Cât despre mere, am avut exemplare care cântăreau aproape un kilogram. Erau aşa de mari şi de frumoase, că nepoţii le-au mâncat cu mare poftă”, a povestit Vişa. Unul dintre secretele bătrânului agricultor este acela că a folosit drept îngrăşământ „gunoi de oaie”. „De asemenea, trebuie să ai grijă cu aratul, semănatul şi erbicidatul”, a mai spus Vişa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite