Hunedoara: Bolnavii de reumatism sunt obligaţi să se programeze cu o săptămână înainte pentru a se interna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Bolnavii de reumatism sunt obligaţi să se programeze cu o săptămână înainte pentru a se interna
Hunedoara: Bolnavii de reumatism sunt obligaţi să se programeze cu o săptămână înainte pentru a se interna

Din cauza numărului insuficient de paturi, mulţi hunedoreni sunt nevoiţi să aştepte zile în şir pentru a se interna în secţia de reumatologie.

Citeşte şi:

Triaj riguros printre elevii care strănută

Suspiciune de gripă nouă, neconfirmată în cazul şefului Inspectoratului Şcolar Hunedoara

Spitalele hunedorene fac angajări în criză

Cabinetul de reumatolgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva numără zilnic aproximativ 30 de pacienţi. În timp ce persoanele adulte, active profesional, se plâng că au probleme legate de coloana vertebrală, vârstnicii se prezintă cu artoză, fie în zona genunchilor, fie a în zona şoldurilor. ,,Unele cazuri necesită internare, iar deseori trebuie făcute programări cu o săptămână înainte, pentru că nu sunt suficiente paturi, nu este loc disponibil într-o zi, două”, a declarat medicul primar reumatolog Radu Miclăuş. 

Doar 15 paturi

Secţia de reumatologie a unităţii spitaliceşti din reşedinţa de judeţ numără 15 paturi. Simultan, în perioada 26 octombrie-5 noiembri peste 25 de hunedoreni cu probleme reumatologice au necesitat internare. Tratamentul de care pacienţii au nevoie diferă de la afecţiune la afecţiune. Cele mai utilizate medicamente sunt antiinflamatorele nesteroidiene. ,,Pacienţii sunt riguroşi în tratamentul indicat, iar de cele mai multe ori revin la control. Până la ora actuală nu am avut de-a face cu persoane care să prezinte complicaţii pe baza asocierii afecţiunilor reumatologice cu cele de sezon, precum virozele respiratorii sau gripă”, a adăugat Radu Miclăuş.

Adresabilitate ridicată

Adresabilitatea hunedorenilor către cabinetul, respectiv secţia de reumatologie a crescut comparativ cu cinci ani în urmă. Singurele perioade în care numărul consultaţiilor scade sub 30 sunt lunile septembrie, aprilie şi mai, când multe persoane sunt ocupate cu muncile câmpului şi nu acordă atenţiei sănătăţii. Totodată, zilele de la sfârşitul fiecărei fiecărei luni sunt mai puţin aglomerate pentru medici, întrucât pacienţii ştiu că farmaciile rămân fără medicamente, laboratoarele fără fonduri financiare şi, prin urmare, nu se mai prezintă la consultaţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite