Bolnavi certaţi de medic că au chemat presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că au chemat presa, nemulţumiţi că nu se respectă orarul afişat pe uşa cabinetului medical,  pacienţii care aşteptau de mai bine de o oră să fie consultaţi  au fost luaţi la rost de medicul chirurg Adrian Stoica

Povestea se repetă. Programul de consultare din cabinetele medicale ale Ambulatoriului integrat Spitalului judeţean din Deva fac necazuri pacienţilor. În această dimineaţă, peste 15 bolnavi aşteptau fără speranţă în faţa cabinetului de chirurgie. La ora nouă nici un medic nu se afla în cabinet, deşi programul afişat pe uşă prevedea pentru începerea consultaţiilor ora opt. “A devenit aproape o regulă să aşteptăm cu orele venirea medicului. Înţelegem că este o secţie de chirurgie şi există situaţii de urgenţă în care bolnavul trebuie operat. Nu înţelegem însă de ce nu suntem informaţi de acest lucru ca să nu aşteptăm cu orele deschiderea cabinetului. Suntem oameni suferinzi şi nu ne este uşor să stăm aici pe coridoare şi să aşteptăm”, spune pacientul Marin Isac.


“Ce spectacol aţi făcut la uşă? O să vă tratez şi eu la fel”


La ora nouă şi şapte minute medicul chirurg Adrian Stoica deschide cabinetul. Declaraţiile unuia din pacienţi, care preferă să i se păstreze anonimatul,  sunt şocante. “După ce m-a primit în cabinet doctorul Adrian Stoica mă întreabă “Ce spectacol aţi făcut la uşă? O să vă tratez şi eu la fel”. Am fost şocată. Mi-a spus că nu e angajatul policlinicii şi mi-a dat de înţeles că din cauza celor întâmplate nu doreşte să-mi facă o investigaţie medicală cu un aparat aflat în proprietate personală  nici măcar contracost”, spune pacienta.


“Vom lua măsuri !”


Adevărul de Seară a informat conducerea Spitalului judeţean din Deva privitor la cele întâmplate. Directorul medical Mircea Muntean Veţean declară că se vor lua măsurile ce se impun. “Cabinetul de chirurgie din Ambulatoriu nu are medic angajat. Este deservit de medicii din spital şi din cauza urgenţelor pacienţii sunt nevoiţi să mai aştepte. Vom lua măsuri însă ca pacienţii să fie informaţi despre agenda medicilor. În ceea ce îl priveşte pe medicul Adrian Stoica voi avea o discuţie cu el pentru că purtarea lui, dacă e aşa cum spune pacienta, este inadmisibilă”, spune Mircea Muntean Veţean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite