Hunedoara: Bogaţii caută brand, săracii reciclează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Bogaţii caută brand, săracii reciclează
Hunedoara: Bogaţii caută brand, săracii reciclează

Lista cumpărăturilor începe cu rechizitele, ghiozdanul, uniforma şi echipamentul sportiv şi se încheie cu pacheţelul şi buchetul de flori.

Cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar, librăriile şi magazinele sunt luate cu asalt de către părinţi. Forfota pentru căutarea  rechizitelor şcolare cât mai ieftine este abia la început.

"Cele mai mari vânzări le avem pentru rechizitele necesare celor din clasa I. Pentru elevii de la liceu, momentan, doar caietele studenţeşti sunt căutate. Ne aşteptăm la un exod de clienţi după 15 septembrie, imediat ce va avea loc prima şedinţă cu părinţii, pentru că după ce vor vorbi cu profesorii, vor şti exact ce trebuie să cumpere”, a declarat Elena Ripoşan, şefa unei librării din Deva.

Bogaţii caută rechizite la modă


Pentru a atrage cumpărători, unele magazine au întocmit adevărate liste cu tot ceea ce este necesar unui elev, începând de la grădiniţă până la clasa a VIII-a. 

Astfel, pentru o cutie de acuarele în opt culori, o ascuţitoare, un bloc de desen, un set de pensule, o cutie de plastilină în 12 culori, o radieră, coli de desenat şi un ghiozdan, un părinte al cărui copil se pregăteşte pentru grupa mică trebuie să scoată din buzunar suma de 80 lei. Bineînţeles, preţul creşte dacă cel mic vrea neapărat ghiozdan imprimat cu personaje din lumea Disney, ghiozdan ce poate costa chiar 150 de lei.

Pe măsură ce copilul creşte, la fel se întâmplă şi cu suma de bani necesară pentru prima zi de şcoală. Astfel, pentru cei care merg în clasa I, rechizitele ajung la 100 lei, bani la care se adaugă uniforma în jur de 50 de lei şi o pereche de pantofi la acelaşi preţ.

Săracii folosesc uniformele de anul trecut

Părinţii care nu au suficiente resurse financiare apelează la alte soluţii. Fie îşi îmbracă odrasla cu uniforma de anul trecut, fie aleg supermarket-urile, puncte comerciale unde un caiet A4 costă 50 de bani, pe când în librării poate fi cumpărat cu cel puţin un leu.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite