Bloggerii hunedoreni, o comunitate care începe să devină tot mai vizibilă pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii hunedoreni care vor să-şi spună liber ofurile încep să devină tot mai vizibili în comunitatea din care fac parte. Considerate ca fiind „jurnale electronice”, blogurile devin din ce în ce mai mult o modalitate de exprimare a tinerilor.

Unii scriu de dragul de a scrie, alţii încearcă să aducă la cunoştinţă comunităţii din care fac parte, neregulile din administraţie, iar alţii şi-au făcut un blog pentru că... e la modă. Radu Barb, spre exemplu, a apărut pe Internet pentru a taxa administraţia locală şi pe politicieni.

„Blogul meu www.1000depacate.ro se adresează unui public inteligent. Aici tratez «păcatele» celor din administraţie şi le prezint oamenilor, politicienii locali aşa cum nu i-au văzut niciodată. Consider că prin ceea ce fac trezesc conştiinţe adormite. Sunt sigur că, în timp, blogul va deveni cea mai eficientă cale de comunicare. Aici nu există cenzură. Trebuie doar să scrii adevărul”, a declarat Barb.

Cât te costă blogul
Remus Suciu spune că a creat blogul www.remusphoto.blogspot.com la cererea mai multor prieteni. „Este un blog de fotograf în care prezint locuri inedite din călătoriile mele. În urma postărilor mele, am fost contactat de alţi fotografi care mi-au cerut să-i duc în acele locuri”, a povestit Remus. În opinia lui, un blog ca al lui necesită o serie de investiţii care pot depăşi cu uşurinţă 30.000 de lei.

„Ai nevoie de un aparat foto bun, de cameră video şi de un laptop pe măsură. Toate acestea costă şi e greu de crezut că investiţia se va amortiza din publicitate”, a explicat fotograful. Andreea Gergely este licenţiată în litere şi a creat blogul de poezie tiamarspoetica.wordpress.com, unde îşi etalează creaţiile. „Este un mod facil de a mă exprima. Cine vrea să mă citească o poate face. Iar eu am găsit o cale liberă de a mă face cunoscută”, a spus Andreea.

Cel mai tare blogger hunedorean
Sebastian Bârgău, alias visurat.ro, rămâne cel mai cunoscut blogger atât pe plan local, cât şi la nivel naţiona. Câştigător a numeroase premii în blogosfera românească, printre care cele pentru cel mai popular şi cel mai cunoscut blog din ţară, Sebastian reuşeşte să şi câştige bani frumoşi din această activitate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite