Hunedoara: Blocurile vechi din centru se ieftinesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Blocurile vechi din centru se ieftinesc
Hunedoara: Blocurile vechi din centru se ieftinesc

Blocajul de pe piaţa imobiliară începe să forţeze mâna hunedorenilor care vor să-şi vândă apartamentele. Deşi fenomenul este izolat, există apartamente scoase la vânzare a căror proprietari le-au scăzut preţul cu aproximativ 35 la sută.

Fără să producă efecte notabile pe piaţa imobiliară hunedoreană, programul „Prima Casă” a spulberat speranţele celor care voiau să obţină un preţ bun pe apartament. Mai mult chiar, lipsa cererii îi obligă pe aceştia să scadă destul de consistent preţul. „Fără a fi un fenomen generalizat, în ultima perioadă, încep să apară apartamente ale căror preţuri sunt mai mici cu aproximativ 35 la sută comparativ cu luna octombrie.
Spre exemplu, în zona centrală a oraşului Deva există apartamente ale căror preţuri de vânzare au scăzut de la 800 de euro pe metru pătrat la 500 de euro”, a declarat Florin Negoiţă, managerul unei societăţii imobiliare. Fenomene similare se întâmplă şi la Hunedoara unde lipsa clienţilor face ca preţul să scadă de la o lună la alta.

Vor apărea oportunităţi
Cu toate acestea, directorii agenţiilor cred că piaţa imobiliară se va debloca la începutul lui 2010, când preţurile vor scădea atât de mult încât vor fi atractive pentru speculatorii imobiliari. „E clar că, în primele luni ale anului 2010 vom ajunge la preţuri mai mici cu până la 30 la sută dacă ne raportăm la luna octombrie a acestui an. Am deja clienţi interesaţi să-şi investească banii în astfel de achiziţii. Iar asta se va întâmpla în momentul în care rata inflaţiei va fi mai mare decât dobânda băncilor. Practic, pentru cei care dispun de bani va fi nerentabil ca aceştia să fie ţinuţi în bănci”, a spus Ioan Riste, directorul unei agenţii imobiliare. De altfel, pentru cei care dispun de lichidităţi criza financiară este cel mai bun moment pentru a face investiţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite