Blestemul "abatajului morții" din mina Petrila. Alți doi ortaci, grav răniți, se zbat între viață și moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi mineri au fost transportați la Spitalul de Arși din București
Cei doi mineri au fost transportați la Spitalul de Arși din București

În același abataj în care au avut loc exploziile din 2008 din mina Petrila, soldate cu moartea a 13 ortaci, alți doi mineri au fost surprinși de o erupție spontană de apă fierbinte provenită din zona în care aceștia efectuau o operație de forare.

Inginerul Șerban Cătălin,în vârstă de 41 de ani și șeful de brigadă Dănuț Codreanu au fost transportați, ieri-seară, la Spitalul de arși din București după ce au fost grav accidentați în timp ce efectuau lucrări de foraj în abatajul în care, în urmă cu patru ani s-au produs două explozii soldate cu moartea a 13 mineri. De această dată, potrivit informațiilor furnizate de conducerea CNH Petroșani, cei doi ortaci au fost surprinși de o erupție spontană de apă supraîncălzită rezultată în urma forării frontului de lucru. "În timp ce se executa operaţia de introducere de cenuşă de termocentrală, pe un foraj, la o distanţă de 1,5 m de frontul în fund de sac al lucrării, a avut loc o erupţie spontană de apă supraîncălzită din zona forajului, care a surprins şi accidentat pe inginerul  Cătălin Şerban şi pe minerul Dănuţ Codreanu. Cauzele producerii evenimentului vor fi cercetate de specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Petroşani, ai INSEMEX şi din cadrul CNH-SA Petroşani” a precizat purtătorul de cuvânt al CNH Petroșani, Oana Stoicuţa.

Jetul supraîncălzit de apă le-a provocat celor doi mineri arsuri grave pe aproximativ 60 la sută din suprafața corpului. Medicii de la Spitalul de Urgență din Petroșani au intervenit imediat pentru stabilizarea hemodinamică a celor doi accidentați. Cu toate acestea starea lor este critică fiind transpoortați, cu un elicopter al M.A.I la Spitalul de Arși din București.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite