Bărbatul care a vândut unui medic, 3, 5 kilograme de rocă la preț de aur va fi cercetat în stare de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul  a ajuns în faţa  judecătorilor pentru înşelăciune
Bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor pentru înşelăciune

Judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au hotărât ca bărbatul care a vândut 3, 5 kilograme de piatră la preț de aur să rămână în arest. Bărbatul făcuse recurs la decizia procurorilor de la Hunedoara cerând să fie judecat în stare de libertate.

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia s-au pronunțat în dosarul "Rocă vândută la preț de aur" cerând ca autorul înșelăciunii, un bărbat în vârstă de 47 de ani din Alba Iulia, să fie judecat în stare de arest preventiv. "Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul V.D. împotriva hotărâri Tribunalului Hunedoara prin care a fost admisă propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Inculpatul V.D., de 47 de ani, din judeţul Alba este acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune asupra unei persoane din Roşia Montană căreia i-ar fi vândut în data de 25.11.2011 pentru suma de 290.000 lei 3,5 kg de aur, după tranzacţie cumpărătorul constatând că produsul cumpărat era o rocă obişnuită. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, inculpatul urmând să fie cercetat în  continuare în stare de arest preventiv", a declarat Cosmin Munteanu, purtător de cuvânt în cadrul Curții de Apel Alba Iulia. 

Cum să vinzi piatra la preț de aur

Potrivit rechizitoriului, păgubitul, în vârstă de 30 de ani a sesizat Poliția după ce a plătit aproape trei miliarde de lei vechi pentru ceea ce credea el că este aur. “Victima s-a prezentat la Poliţia Municipiului Brad unde a reclamat faptul că, după o înțelegere prealabilă realizată în orașul Abrud, judeţul Alba, referitoare la vânzarea - cumpărarea unei cantităţi de aprox. 3,5 kg. de aur, o persoană necunoscută care s-a prezentat cu numele „Marius” i-a dat întâlnire pentru efectuarea tranzacției pe raza comunei Buceş, judeţul Hunedoara. Partea vătămată s-a deplasat la locul indicat, unde a primit două recipiente din plastic (ambele sigilate cu bandă adezivă), dându-i în schimb suma de 290.000 lei, în lei şi valută. După despărțire, partea vătămată a desfăcut banda adezivă şi a constatat în interiorul pachetului se afla rocă obişnuită şi nu aur, dându-şi seama ca a fost înşelat”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara. În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii hunedoreni au reuşit identificarea prezumtivului autor în persoana lui Dorel V., de 47 ani, din judeţul Alba. Perchezițiile la locuința suspectului au dus la identificarea fost identificarea mai multor roci şi a sumei de 20.000 lei, din suma totală de 290.000 lei plătită de partea vătămată. Suspectul a fost reţinut 24 ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Pentru fapta sa riscă între cinci și 10 ani de închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite