Șofer hunedorean reţinut de procurorii din Alba după ce a oferit mită poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat dn Orăştie în vârstă de 33 de ani a fost reţinut marţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru dare de mită. Acesta a oferit bani unor poliţişti de la serviciul rutier pentru a scăpa de un dosar penal.

UPDATE 2: Şoferul a primit mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

UPDATE 1: Direcţia Generală Anticorupţie a emis un comunicat de presă: „Ieri, 02.08.2011, la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba a fost înregistrat denunţul unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Poliţiei Rutiere cu privire la faptul că un cetăţean i-a promis bani pentru a nu-i întocmi dosar penal.

În fapt, în dimineaţa zilei de 2 august a.c., poliţistul a oprit un autoturism condus de O.I., de 33 ani, domiciliat în Orăştie, jud. Hunedoara, al cărui permis de conducere era anulat din anul 2010. Cu ocazia primelor verificări, conducătorul auto i-a promis agentului de poliţie bani pentru a nu-i întocmi dosar penal, întrucât anterior a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare, fiind în perioada termenului de încercare.

Poliţistul a refuzat această propunere, a sesizat conducerea I.P.J. Alba şi a denunţat fapta ofiţerilor din cadrul D.G.A. – S.J.A. Alba. Ofiţerii D.G.A., împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au procedat la organizarea flagrantului. Cu ocazia întâlnirii cu denunţătorul, O.I. i-a dat 1.000 lei pentru a nu i se mai întocmi dosar penal în cauză, momentul fiind surprins de către echipa de flagrant.“

Autoturismul condus de bărbatul (O.I.) reţinut a fost oprit pentru control marţi dimineaţă, pe DN 7, pe raza comunei Şibot.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice anulat, din data de 26.10.2010, ca urmare a comiterii unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. În aceste condiţii agenţii de poliţie rutieră i-au adus la cunoştinţă bărbatului fapta comisă, împrejurare în care acesta a insistat să le ofere bani pentru a nu-i fi întocmite documentele de constatare a infracţiunii“, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.

Agenţii de politie au comunicat superiorilor situaţia, iar în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Teritorial  Anticorupţie Alba-Iulia, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba s-a realizat prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea suma de 1.000 de lei agenţilor de poliţie.

În continuare, faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat şi dare de mită. Miercuri va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite