Barajul de la Mihăileni va primi 7,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondurile provin din bugetul Ministerul Mediului şi Pădurilor din România (MMPR). Investiţiile vizează terminarea lucrărilor barajului şi crearea unui lac de acumulare în zonă. În acest fel, locuitorii vor fi feriţi de inundaţii, iar dezvoltarea economică a regiunii poate prinde rădăcini.

Suma de 7,5 milioane de lei va fi acordată pe parcursul acestui an. Ministerul Mediului şi Pădurilor din România va facilita procedura de expropiere a terenurilor private care vor fi acoperite de lacul de acumulare. „Importanţa acestei investiţi este deosebită pentru localităţile de pe cursul superior al Crişului Alb. Prin finalizarea barajului vor fi evitate inundaţiile care afectează zone întinse din judeţele Hunedoara şi Arad. De asemenea, crearea unui lac de acumulare în zona Mihăileni poate duce la dezvoltarea economică a întregii regiuni”, a declarat subprefect Dorin Gligor.

Barajul de acumulare de la Mihăileni poate fi eficient şi prin producerea energiei electrice, în acest sens încercându-se atragerea de investitori străini.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite