Barack Obama, citat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean alături de Confucius, Aristotel, Seneca şi Sfântul Ioan Gură de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un citat cu privire la rolul educaţiei, semnat Barack Obama, a fost postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Spusele preşedintelui Statelor Unite ale Americii stau alături de cele ale lui Confucius, Aristotel, Seneca  şi Sfântul Ioan Gură de Aur.

"Şcoala este a copiilor. Noi existăm datorită lor!" – acesta este citatul cu care se deschide site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Cuvintele aparţin lui Vasile Pop, fost jurist român în Transilvania, cu o vastă activitate culturală.

Urmează pasaje din Confucius - "Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte", Aristotel - "Educaţia este un ornament în vremuri de prosperitate şi un refugiu în vreme de restrişte" şi din Heraclit din Efes - "Educaţia este un soare pentru cei care o au".


Alături de renumiţii filozofi este parafrazat şi Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii: "Viitorul aparţine naţiunilor care-şi educă cel mai bine cetăţenii".


Lista cugetărilor referitoare la scopul şcolii în viaţă continuă cu "Educaţia este cea mai puternică armă care poate schimba lumea" - Tom Bodett (autor american) şi "Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm" – Seneca.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara nu au uitat nici de Edmund Burke (reprezentant al conservatorismului) -"Educaţia este apărarea ieftină a naţiunilor" şi nici de Sfântul Ioan Gură de Aur - "Cel ce cunoaşte e ca şi lumânarea aprinsă, de la care pot lua lumină mii de alte lumânări".


Lista fragmentelor celebre se încheie cu Andy McIntyre - " Dacă ai impresia că educţia e scumpă, atunci incearcă să vezi cum e ignoranţa".

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite