Hunedoara: Bani de liceu pentru premianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Bani de liceu pentru premianţi
Hunedoara: Bani de liceu pentru premianţi

Elevii săraci care vor să primească ajutor trebuie să aibă note mari şi absenţe puţine.

Şcolarii cu posibilităţi financiare reduse şi rezultate bune la învăţătură vor primi câte 180 de lei în fiecare lună.

Potrivit noilor reglementări, nu mai este suficient să fii un elev sărac pentru a beneficia de aceşti bani, însă unii şcolari nu au fost puşi la curent cu modificările survenite. ,,Nici nu am ştiu de această schimbare. Nu e binevenită, pentru că există riscul ca mulţi copii care în anii anteriori au primit banii, acum, să-i piardă. Situaţia trebuia să rămână ca şi până acum”, a spus Andreea Barna, elevă în clasa a XI-a la Grupul Şcolar ,,Grigore Moisil” din Deva.

Media contează

Programul de protecţie socială ,,Bani de liceu” vizează liceenii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit pentru fiecare membru nu depăşeşte suma de 150 de lei, lunar. Diferenţa faţă de anul trecut este că, pentru a beneficia de aceşti bani în anul şcolar în curs, elevii trebuie să aibă rezultate cât mai bune la învăţătură şi cât mai puţine absenţe nemotivate.
„Ca o noutate faţă de 2008, anul acesta se ia în considerare şi media generală a solicitantului pe anul şcolar precedent, precum şi numărul de absenţe nemotivate. Bineînţeles, prioritate vor avea cei care au cât mai puţine absenţe şi medii generale cât mai mari”, a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara. Anul trecut, 1.890 de copii şi-au depus dosare pentru a beneficia de sprijinul financiar oferit de programul ,,Bani de liceu”.

Se fac anchete sociale

Centralizarea datelor este în plină desfăşurare, întrucât elevii s-au putut înscrie în program până la 1 octombrie, la sediul unităţilor de învăţământ unde studiază.

Cifre
1.890 de elevi din liceele hunedorene au beneficiat de sprijinul financiar ,,Bani de liceu” în anul şcolar 2008-2009.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite