Hunedoara: Băncile au tot mai mulţi restanţieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Băncile au tot mai mulţi restanţieri
Hunedoara: Băncile au tot mai mulţi restanţieri

Valoarea creditelor restante înregistrate, la această dată, la nivelul judeţului Hunedoara, este de aproximativ 116 milioane de lei.

În timp ce hunedorenii datori la bănci se luptă pentru a nu rămâne fără apartamente, nici pentru bancherii din judeţul Hunedoara situaţia nu este roz.

Numărul restanţierilor creşte de la o zi la alta, iar şomajul urmează şi el acelaşi trend ascendent. Iarna care bate la uşă aduce cu ea o serie de cheltuieli care diminuează capacitatea hunedorenilor de a-şi achita ratele bancare.

În topul datornicilor

La această dată, potrivit BNR, valoarea creditelor restante înregistrate în judeţul Hunedoara depăşeşte 115 milioane de lei, ceea ce reprezintă 4,44 la sută din valoarea totală a împrumuturilor acordate. Comparativ cu situaţia existentă în celelalte judeţe, Hunedoara ocupă locul opt într-un clasament al restanţierilor.

Cele mai mari restanţe sunt la creditele în lei, aproximativ 97 de milioane de lei, în timp ce restanţele la creditele în valută ajung la aproximativ 19 milioane de lei.

„Situaţia riscă să scape de sub control, în condiţiile în care foarte mulţi hunedoreni vor ieşi din plata şomajului. Economia hunedoreană nu dă semne de redresare, deci este foarte puţin probabil să apară noi locuri de muncă.

La toate acestea se mai poate adăuga şi tendinţa de creştere a monedei europene, ceea ce ar produce derapaje majore”, a declarat Victor Filimon, ofiţer credite în cadrul unei bănci din judeţ.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite