Bancherii sancţionaţi de Protecţia Consumatorului refuză să plătească amenzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedorenii au reclamat la OPC că bancherii continuă "să-i ardă" la portofel
Hunedorenii au reclamat la OPC că bancherii continuă "să-i ardă" la portofel

Peste 100.000 de lei este cuantumul amenzilor aplicat de comisarii Oficiului pentru Protecţia consumatorului bancherilor care nu au respectat drepturile clienţilor lor. Cu toate acestea bancherii au spus "pas" şi au chemat instituţia în instanţă

Potrivit directorului OPC Hunedoara, Romi Cărmăzan, unităţile bancare amendate au contestat în instanţă decizia şi refuză să se alinieze prevederilor Ordonanţei de Urgenţă  50. Practic, băncile au deschis acţiuni în instanţă, prin care cer anularea proceselor verbale încheiate de către comisari. „Comisarii au aplicat amenzi în valoare totală de 100.000 de lei. Cinci procese verbale au fost contestate şi atacate în instanţă de către bănci. Pe lângă amenzi, am dispus ca măsură complementară alinierea la OUG 50/2010. Băncile refuză să pună în aplicare această decizie şi nu au achitat, până în momentul de faţă, niciun ban”, spune comisarul şef al OJPC Hunedoara, Romi Cărmăzan.
În principiu noua Ordonanţă 50 prevede ca băncilă nu au dreptul să mai adauge alte comisiona ela contractele existente. În plus, pe perioada derulării contractului este interzisă intropducerea de costuri suplimentare.  De aemenea, băncile nu au dreptul de a percepere un comision de retragere pentru banii împrumutaţi de la bancă.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite