Hunedoara: Angajaţii BRD – filiala Brad, trimişi în instanţă pentru ţepuirea clienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Angajaţii BRD – filiala Brad, trimişi în instanţă pentru ţepuirea clienţilor
Hunedoara: Angajaţii BRD – filiala Brad, trimişi în instanţă pentru ţepuirea clienţilor

Fals, uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu sunt doar câteva dintre infracţiunile de care este acuzată angajata unei agenţii bancare din Brad. Mai mulţi membri din conducerea filialei sunt şi ei cercetaţi pentru că au ajutat-o să îşi înşele clienţii.

În luna octombrie a anului trecut, din contul de aproximativ 30.000 de euro pe care un pensionar, Emil Lungu, l-a deschis, împreună cu soţia lui, la BRD - filiala Brad au dispărut aproape toţi banii. Suma de 29.500 de euro a fost scoasă în trei tranşe, prin documente falsificate, chiar de către angajaţii băncii.
În martie 2009, la scurt timp după ce soţia clientului a decedat, o angajată a sucursalei bancare, Daniela Andron, şi directorul filialei, Mihai Moldovan, s-au prezentat la uşa acestuia şi i-au spus că defuncta le-ar fi împrumutat cei 29.500 de euro.

"Metode" de lucru cu clienţii
Apoi i-au promis că îi vor restitui banii în cel mai scurt timp, dar bărbatul trebuie să încheie cu angajata băncii un contract de împrumut la un notariat, care să acopere ilegalităţile pe care ea le-a comis anterior. Chiar şi în aceste condiţii, pensionarul nu şi-a primit banii la data stabilită, astfel că el a depsu o plângere penală împotriva băncii.

Membrii din conducerea băncii, sub acuzaţii
În prezent, angajata sucursalei bancare este cercetată pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor persoanei.
„În acelaşi caz, mai sunt cercetate şi trei persoane cu funcţii de conducere şi control din cadrul agenţiilor bancare din municipiul Brad şi din cadrul filialei din Sibiu. despre care poliţiştii au stabilit că l-au determinat pe bărbatul de 71 de ani să încheie un contract de împrumut pentru a acoperi suma ce nu s-a mai găsit în contul său, deşi cunoşteau faptul că operaţiunile efectuate de angajata băncii au fost frauduloase”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Alt client înşelat
Pensionarul şi-a primit în cele din urmă banii depuşi în contul BRD. Aceeaşi bancă s-a constituit parte civilă în procesul în care va solicita recuperarea pagubei de aproximativ 30.000 de euro de la fosta funcţionară. Totodată, potrivit poliţiştilor, Daniela Andron este cercetată pentru că a luat, cu titlul de împrumut, folosind aceleaşi metode, şi suma de 10.500 de lei din contul unei alte cliente a băncii, semnând în fals în numele unei operatoare şi al clientei respective.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite