Avocați trimiși în judecată pentru spălare de bani și fals după ce au fost “turnați” de clientul care le-a dat șpaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi avocați au ajuns în fața judecătorilor
Cei doi avocați au ajuns în fața judecătorilor

O familie de avocați din județul Hunedoara, Ion și Daniela Sava, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Oradea pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani și uz de fals.

Potrivit rechizitoriului cei doi au primit 7.000 de euro de la un client, acuzat de furt calificat, pentru care trebuia să obţină o pedeapsă cu suspendare. “Inculpatul Ioan Sava, în calitate de apărător ales al unei persoane judecate pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat a pretins şi primit de la aceasta suma de 7.000 de euro. Banii ar fi urmat să fie dați magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea pentru ca aceştia să dispună faţă de hoţ o pedeapsă cu suspendare”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
După ce a încasat banii, avocatul a apelat la soția sa Daniela,  avocat în cadrul Baroului Hunedoara, care falsificat contractul de asistenţă juridică încheiat cu denunţătorul, consemnând în mod nereal că suma de 7.000 de euro reprezintă «onorariul de succes», falsificând şi chitanţa aferentă acestui contract. Cei doi au fost dați pe mâna procurorilor DNA de clinetul care a fost nemulțumit de modul în care avocații au deturnat banii ce trebuiau să ajungă, conform înțelegerii, în mâna judecătorilor.





Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite