Avertizare antiviperină pe Dealul Cetăţii din Deva: turiştii sunt sfătuiţi să se „înarmeze”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care urcă spre Cetatea Devei, pe dealul considerat un habitat al viperelor, sunt sfătuiţi să nu se abată de la traseele marcate şi, în special, să se ferească de a escalada porţiunile stâncoase ale dealului, deoarece în această perioadă există riscul să întâlnească vipere.

În ultimele zile, doi hunedoreni au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de şerpii veninoşi. Incidentele s-au petrecut la altitudine, pe Defileului Jiului, iar victimele au primit la timp serul antiviperin şi au fost salvate.

„Le recomandăm persoanelor care fac drumeţii pe munte, în zonele stâncoase, să aleagă traseele foarte bine marcate şi să aibă la ei un băţ pentru a se sprijini, dar şi pentru a îndepărta orcie pericol care le apare în cale”, a declarat dr. Cecilia Birău, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Potrivit medicului, spitalele din judeţ şi-au asigurat necesarul de ser antiviperin.

Muşcături fatale

Angajaţii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara au efectuat un studiu experimental privind efectele muşcăturii de viperă, în urma căruia au constatat că veninul ei determină moartea aproape instantaneu, în cazul muşcăturilor din regiunea cefalică (a capului).
Potrivit legiştilor hunedoreni, semnul caracteristic al muşcăturii de viperă sunt cele două puncte roşii pe piele situate la şapte milimetri una de alta.

Află AICI mai multe despre experimentul medicilor legişti hunedoreni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite