Autostrada Orăștie - Deva este construită cu deținuți de la închisoarea din Bârcea Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deținuții lucrează la autostradă.
Deținuții lucrează la autostradă.

Austriecii de la Strabag au angajat 125 de deținuți de la Penitenciarul Bârcea Mare  pentru munci necalificate. Costurile mici cu forța de muncă i-a făcut pe austriecii care construiesc autostrada Deva-Orăștie să angajeze deținuți.

Pentru descărcările arheologice din zona Turdaș precum și pentru alte munci necalificate, austriecii de la Straco au contractat Penitenciarul Bârcea Mare.

Potrivit lui Gabriel Vesa, ofițer relații publice în cadrul acestei instituții, firma Strabag a solicitat 125 de persoane. “Este vorba de persoane private de liberatate care au fost de acord să lucreze ca necalificați la autostradă. Nu pot să vă spun care este durata acestui contract. În privința salarizării, conform legii, deținuții nu pot fi plătiți cu mai puțin de salariu minim pe economie”, a spus Vesa.

Aceasta a mai artat că din 60 la sută din salariul unui deținut intră în contul Penitenciarului, restul de 40 la sută fiind primit de deținut. “Din acest procent de 40 la sută, 25 la sută este virat pe un card ce va fi înmânat deținutului la ieșirea din închisoare”, a spus Vesa.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan a declarat că, până la această dată, austriecii de la Straco au oferit 30 de locuri de muncă.

Deținuții lucrează la autostradă.

“Toate posturile vacante oferite de Straco au fost ocupate imediat de cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Deocamdată cele 30 de locuri s-au adresat necalificaților. Din câte am înțeles vor urma și alte cereri pentru persoane calificate”, a spus Iorgovan.

Autostrada Deva-Orăştie va fi una clasică, cu două benzi pe sens şi bandă de urgenţă. Va cuprinde 21 de poduri şi pasaje, punctul forte reprezentându-l podul peste râul Mureş, care va număra 720 de metri lungime. Legătura cu actuala reţea existentă de drumuri se va face prin intermediul a trei noduri rutiere: două la capetele autostrăzii şi unul la est de Simeria. În total, autostrada  va număra 32,5 kilometri, prima secţiune (Simeria-Orăştie) urmând a fi finalizată în august 2012, iar cea de a doua (Deva-Simeria) în luna februarie 2013.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite