Hunedoara: Autostrada Deva-Orăştie înfundată în Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Autostrada Deva-Orăştie înfundată în Justiţie
Hunedoara: Autostrada Deva-Orăştie înfundată în Justiţie

Din cauza unor contestaţii în Justiţie, licitaţia pentru autostrada Deva-Orăştie se amână pentru o dată necunoscută.


Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea procedurii de licitaţie pentru tronsonul de autostradă Deva-Orăştie.

Licitaţia trebuia să se desfăşoare în data de 19 octombrie, dar în urma contestaţiilor depuse împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR) de către SC PA&CO International SRL şi SC UMB Spedition SRL, Curtea de Apel Bucureşti, a dispus suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea cauzei. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara, Marin Butar, a declarat pentru Adevărul de Seară că nu ştie cu cât vor fi întârziate lucrările. „Justiţia are nişte termene şi nu ştim când se va pronunţa aceasta. Abia ulterior CNADR va putea să reia licitaţia”, a declarat sursa citată.

După doi ani de amânări, o nouă amânare

Autostrada este proiectată să acopere o lungime de aproape 33 de kilometri şi va fi un tronson din viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu-Deva-Nădlac, care face parte din coridorul IV paneuropean de transport

S -a scumpit de două ori în trei ani

În 2006, când valoarea lucrării se ridica la 131 de milioane de euro, licitaţia a fost anulată din motive tehnice.  Contractul pentru construcţia şoselei este estimat acum la peste 253 milioane euro, fără TVA. Lucrările sunt finanţate de Uniunea Europeană şi bugetul de stat şi au o durată planificată de patru ani de zile.  Conform programului iniţial, lucrările trebuiau să fie finalizate până în 31 decembrie 2010.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite