Hunedoara: Autorităţile locale sprijină condiţionat Episcopia Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recenta decizie de înfiinţare a unei Episcopii la Deva ridică probleme de ordin administrativ. Noua instituţie bisericească are nevoie în primul rând de un sediu adecvat în care să-şi deruleze activitatea.

Una dintre soluţiile imobiliare propusă de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara este actualul sediu al Comisariatului din Deva. CJ îşi condiţionează însă decizia de candidatură a noului episcop de Hunedoara.

„Dacă cel care va fi desemnat de Sfântul Sinod nu are, din punctul nostru de vedere, calităţile necesare, CJ înţelege să-şi retragă orice sprijin pentru noua instituţie bisericească”, a precizat,  pentru Adevarul de Seară, Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.

Surse din cadrul CJ au declarat că un nume agreat pe această funcţie de autorităţile locale este părintele Daniil Stoenescu, actualmente episcop vicar al Mitropolitului Banatului, cu sarcina de administrator al Episcopiei ortodoxe române din Iugoslavia. Reamintim că la întrunirea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 18-19 iunie 2009, s-a hotărât  înfiinţarea unei noi Episcopii, aceea a Devei şi Hunedoarei, cu reşedinţa la Deva, având ca jurisdicţie judeţul nostru.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite