Atmosferă de basm la munte. În Straja și Prâng ninge ca-n povești. Mii de turiștii se bucură de ultima zi de week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de truiști se află în stațiunile montane din Valea Jiului. Stratul de zăpadă depășește 25 de centimetri iar, la această oră, ninge. Și la Râușur este zăpadă și se poate schia în condiții bune.

Amatorii de sporturi de iarnă au urcat, în acest sfârșit de săptămână, în număr mare pe pârtiile din Straja și Prâng. Potrivit Serviciului Public Salvamont Hunedoara, pe majoritatea pârtiilor din staţiunile montane hunedorene se schiază în condiţii bune. Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, iar  numărul turiştilor se apropie de 2.000. În staţiunea Straja, din Munţii Vâlcan, stratul de zăpadă măsoară peste 20 de centimetri şi se anunţă ninsori pentru zilele următoare.
Accesul se face cu maşina, pe drumul care pleacă din oraşul Lupeni. O situaţie asemănătoare este consemnată în staţiunea Parâng, acolo unde stratul de zăpadă atinge 20 de centimetri şi se schiază pe pârtiile A, B şi pe sub telescaun. Turiştii pot ajunge în staţiune cu telescaunul, din Petroşani. În staţiunea Râuşor, din Retezat, zăpada atinge aproape 30 de centimetri şi se schiază.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite