Hunedoara: S-a deschis Arsenal Park, complex militar pentru turiştii excentrici (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia de la Orăştie ajuns la 20 de milioane de euro şi se întinde pe 80 de hectare.

Complexul include dormitoare amenajate în buncăre sau în TAB-uri şi tunuri în camere.

Cel mai întins complex de vacanţă din România, care reproduce viaţa de cazarmă, s-a deschis astăzi, la Orăştie. Teritoriul pe care a fost amenajat Arsenal Park a fost folosit pentru experimente militare în perioada interbelică şi ca fabrică de armament în perioada comunistă.

„Aleile sunt flancate de vechicule militare şi chiar de un avion, iar în camere mobilierul militar a fost recondiţionat. Există şi o divizie pentru amatorii de senzaţii tari: paturi în burţi de TAB sau pe câte un afet de tun”, a declarat responsabilul de relaţii publice al investitorului, Amalia Matei.

Complexul are şi heliport

Unitatea turistică se întinde pe 80 de hectare şi include un muzeu militar în aer liber, dormitoare amenajate în buncăre, tunuri în cameră, chiuvete făcute din căşti militare, în loc de scaune sunt rezervoare de tanc, iar la restaurantul complexului de patru stele se mănâncă din gamelă. Investiţia a fost făcută pe parcursul a doi ani şi a ajuns la 20 de milioane de euro. Vechile arme se regăsesc şi ele în oferta unităţii de vacanţă: cavaleria a devenit echitaţie, marina s-a transformat în SPA, pentru trăgătorii de elită există un poligon de tir şi se poate face paraşutism. Unitatea are şi heliport.

Pentru cei „înrolaţi” la vânătorii de munte se organizează escalade, iar cei de la „blindate” pot să circule cu vehicule militare. Primii turişti, Elisabeta Lipă, Cornel Nistorescu, Andrei Gheorghe şi Cristi Brancu, au sosit aseară la Orăştie. Azi sunt aşteptaţi Elan Schwartzenberg, Leonard Doroftei şi Mihai Leu, iar de la ora 21 va cânta pentru invitaţi Mircea Baniciu.

Neobişnuit
Turiştii excentrici pot să doarmă pe un afet de tun

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite