Apropierea iernii înmulţeşte furturile de lemne pentru foc în judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi cei prinşi de poliţişti au rămas fără lemne. (Arhivă)
Toţi cei prinşi de poliţişti au rămas fără lemne. (Arhivă)

Poliţiştii hunedoreni au desfăşurat, în ultima perioadă, o serie de controale pe linie de silvicultură. În numai trei zile s-au consfiscat 13 metri cubi de material lemnos şi s-au dat patru amenzi.

Printre cei care au ajuns în vizorul poliţiştilor se numără un bărbat de 57 de ani, din municipiul Brad. Hunedoreanul a fost prins cu un autoturism în care încărcase şase metri cubi de lemne, fără a avea documente care să dovedească provenienţa lemnului. Prin urmare, a luat o amendă de 2.000 de lei şi a rămas fără lemne pentru iarnă.

Acelaşi lucru l-a păţit şi un devean de 43 de ani, care a fost prins cu trei metri cubi de lemne.

Un alt hunedorean, din municipiul Orăştie, a fost depistat la volanul unui ARO neînmatriculat. În remorca ataşată autovehiculului transporta peste doi metri cubi de lemne.

Cea de a patra sancţiune a fost aplicată unei societăţi comerciale din comuna Certeju de Sus. Administratorul firmei respective nu deţinea avize de însoţire a materialului lemnos.  A luat o amendă de 1.000 lei.

În urma acţiunilor de verificare s-au ridicat în vederea confiscării 13 metri cubi de  material lemnos şi s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislaţiei silvice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

Controalele au avut loc la finalul lunii octombrie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite