Hunedoara: Apă contaminată microbiologic, utilizată de procesatorii de pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Apă contaminată microbiologic, utilizată de procesatorii de pâine
Hunedoara: Apă contaminată microbiologic, utilizată de procesatorii de pâine

Activitatea a doi operatori economici de panificaţie a fost oprită temporar din cauză că aceştia foloseau apă contaminată microbiologic la procesarea pâinii.

Neregulile au fost descoperite în urma controalelor efectuate de inspectorii sanitar-veterinari din judeţ. Au fost realizate aproximativ 200 de acţiuni de supraveghere şi control la  operatorii economici, iar acolo unde s-au identificat nereguli s-au aplicat sancţiuni. ,,Printre deficienţele majore constatate se înregistrează faptul că doi dintre procesatorii de pâine controlaţi foloseau apă tehnologică din sursă proprie, iar în urma analizelor de laborator s-a dovedit că apa este contaminată microbiologic. Drept urmare, activitatea procesatorilor a fost suspendată temporar”, a declarat directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara, Mihail Rudeanu.

Nu au lipsit avertismentele şi amenzile

Pe lângă această sancţiune, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat şi avertismente. Controalele s-au concretizat într-un număr de şase sancţiuni, adică cinci avertismente şi o amendă contravenţională în valoare de 600 lei. Săptămâna aceasta, acţiunile de verificare continuă în scoli, unităţi de desfacere cu amănuntul, precum şi la fermele de animale, unde vor fi controlate respectarea condiţiilor de biosecuritate la creşterea animalelor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite