Hunedoara: Antrenament pentru un dezastru de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Antrenament pentru un dezastru de proporţii
Hunedoara: Antrenament pentru un dezastru de proporţii

Explozia a două rezervoare pline cu motorină, având o capacitate de 10.000 de tone fiecare, o viitură devastatoare şi o furtună puternică sunt ingredientele unui dezastru la intervenţia căruia echipajele pentru situaţii de urgenţă au participat, astăzi, în cadrul unui exerciţiu plănuit de ISU Hunedoara.

Depozitul rezervă de stat de la Bârcea a fost scena unui exerciţiu de alarmare publică. Două rezervoare cu motorină au explodat în urma unei descărcării electrice, în timpul unei furtuni puternice. Ca urmare a acestui accident, izbucneşte un incendiu care degajează în atmosferă un nor de aproape 30 de metri înălţime. Incendiul ameninţă localităţile Cristur, Bârcea, Peştişu Mic şi Sântandrei.

Intervenţie în forţă

 Pentru limitarea dezastrului, intervin cinci echipaje de pompieri militari, cu tot atâtea autospeciale cu apă şi spumă. Trei oameni răniţi grav în urma exploziei primesc îngrijiri din parte paramedicilor SMURD şi a medicilor de la ambulanţă. Totodată, sinistraţii evacuaţi din zona afectată de norul toxic sunt cazaţi în tabăra de sinistraţi dotată cu sală de mese, bucătarie rulantă, cisternă cu apă potabilă, punct medical de Cruce Roşie.

 ,,Exerciţiul a avut drept scop verificarea măsurilor care se iau pentru protejarea populaţiei şi a bunurilor materiale. Acesta a mai urmărit şi controlarea capacităţii de organizare şi conducere a autorităţilor administraţiei publice locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Anemona Doda.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite