Dani Oțil, vedeta Antenei 1, este așteptat astăzi, în Ținutul Pădurenilor, la a IV-a ediție Enduro Panorama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, Dani Oţil va concura la clasa A. La Enduro Panorama s-au înscris campionii României la enduro, de la toate clasele, campionul Ungariei, Akos Varga, câştigătorul de anul trecut, italianul Giovani Pulcini, mai mulţi participanţi de la Dakar.

"Nascută" din parteneriatul Moto Club Haita Deva si Pensiunea Panorama din Ghelari, competiţia moto se desfăşoară în zilele de 4, 5 şi 6 mai în Ţinutul Pădurenilor, iar ediţia a IV-a transformă Ghelariul în una din capitalele europene ale enduriştilor. „Am gasit la Pensiunea Panorama Ghelari un loc deosebit de ospitalier si o zona superba. A fost nevoie doar de trei ediţii pentru ca prieteneasca organizată de Clubul Haita din Deva să devină competiţia cu cea mai mare participare din ţară a tuturor timpurilor şi a doua din Europa, după celebrul eveniment din Austria, Erzberg. Cu o săptămână înainte de star, avem înscrişi peste 80 de endurişti la clasa A (profi-expert) şi aproape 200 la clasa B(mediu-hobby). Organizarea bună, frumuseţea peisajului şi traseele extraordinare aduc în Ţara Pădurenilor rideri din peste 15 ţări. Este ediţia recordurilor frumoase: avem înscrişi mai mulţi străini decât endurişti din ţară şi le-am pregătit un traseu mai greu şi mai lung, peste 200 de kilometri cu probe inedite. Am depăşit chiar şi RedBull Romaniacs, care în anul cel mai bun a avut până în 250 de participanţi”, spune Paul Grecu, unul dintre organizatori.

Startul se dă vineri, 4 mai, de la ora 16, 30, în fosta carieră din localitatea Ghelari. În acest an, prologul de anii trecuţi a devenit zi de concurs şi pune în faţa enduriştilor nu cinci, ci 15 kilometri de traseu solicitant pe conturul carierei, dar şi o probă extremă pentru cei din clasa A.

Sâmbătă, startul se dă la ora 9,30 din zona localităţii Ruda, iar organizatorii recomandă pentru public probele grele din localităţile Hăşdău şi Vălari. Riderii au circa 100 de kilometri de parcurs de la start pe ruta Topliţa-Bunila. „Sâmbăta, ziua de corcurs va fi superbă, riderii vor ajunge până la Răchitova, către Munţii Retezat. E greu şi spectaculos”, explică Paul Grecu.

Duminică, startul în ultima zi de concurs se dă de la ora 9,30, în Poieniţa Voinii pe traseul Bunila-Lelese: „Avem probe fantastice şi grele chiar şi pentru cei mai buni. E vorba de o urcare pe lespede de piatră în Alun şi de mai multe speciale de-a lungul drumului care duce la Lelese, probe care pot fi urmărite de spectatori”, completează Paul Grecu.

Succesul competiţiei a luat prin surprindere până şi organizatorii care nu se aşteptau la o asemenea participare. Sloganul celei de-a IV-a ediţii este: „Cei mai buni 200 de kilometri de traseu extrem pentru cei mai buni 200 de endurişti”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite