Hunedoara: Angajaţii din benzinării se apără de hoţi cu pistoale şi electroşocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Angajaţii din benzinării se apără de hoţi cu pistoale şi electroşocuri
Hunedoara: Angajaţii din benzinării se apără de hoţi cu pistoale şi electroşocuri

Staţiile de alimentare situate la ieşirea din Deva şi din Hunedoara au ajuns zone de risc.

Citeşte şi:


În lipsa unor sisteme eficiente de siguranţă, angajaţii mai multor benzinării din judeţ se pregătesc să facă faţă infractorilor, la a căror vizite nocturne se aşteaptă tot mai des, cu electroşocuri, bâte de baseball sau pistoale cu aer comprimat. „Ne aşteptăm să fim călcaţi de hoţi, iar înainte de a suna la 112, pentru că în benzinăria unde lucrez nu există buton de panică şi nici pază permanentă, trebuie să ne apărăm cumva. Am comandat un baston cu electroşoc, la 500.000 de volţi, cu care să mă pot apăra”, a spus angajatul unei benzinării situată la ieşirea din municipiul Deva. Bărbatul preferă ca datele despre el şi locul unde lucrează să nu fie precizate, de teamă că poliţiştii l-ar putea amenda pe patronul staţiei Peco, pentru lipsa unor măsuri de siguranţă stabilite prin lege.

Înarmare împotriva hoţilor

Lucrătorii benzinăriilor de la periferia municipiului Hunedoara întâmpină probleme similare, iar din recuzita de serviciu a unora dintre ei nu lipsesc bâtele de baseball şi chiar pistoalele cu aer comprimat. „Noaptea, trebuie să fim foarte atenţi, pentru că unii dintre clienţii magazinului ne vizitează doar pentru a încerca să ne fure”, spune Ion, agajatul unei benzinării.

Patronii găsesc scuze
La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara susţin că au dat în ultimele 12 luni sute de sancţiuni (avertismente şi amenzi) patronilor de benzinării şi celor de case de amanet care nu şi-au asigurat paza, conform legii. „Administratorii sancţionaţi găsesc diverse motive pentru a justifica neregulile privind siguranţa obiectivelor, unul dintre ele fiind lipsa banilor”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, de la IPJ Hunedoara.

image


Recent, o benzinărie din Dobra a fost jefuită de un individ înarmat.


Benzinărie jefuită
De multe ori, toate măsurile de precauţie luate împotriva hoţilor s-au dovedit inutile. Cel mai recent astfel de caz a fost jaful armat de la benzinăria Petrom, situată la intrarea în Dobra. Deşi a avut la dispoziţie butonul de panică, angajata staţiei Peco a rămas încremenită în faţa unui bărbat care a ameninţat-o cu o sabie şi i-a furat din casa de bani suma de 15.000 de lei. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite