Corpul de Control al Prefecturii a demarat o anchetă cu iz penal pentru primarul din Buceş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al Prefectului confirmă ilegalităţile comise de primarul Achim Mărcuş. Fals în acte şi evaziune fiscală sunt acuzaţiile aduse primarului Achim Mărcuş. Poliţia şi DNA-ul a demarat o anchetă.

Numărul mare de neregului, privind modul în care au fost asfaltate şi reabilitate drumurile judeţene aflate pe raza comunei Buceş, au intrat în atenţia de Corpului de Control al Prefecturii care a trimis un raport către DNA şi Poliţie. „Reprezentanţii Prefecturii au luat act de abaterile grave de la proiectul de execuţie. Majoritatea lucrărilor au fost efectuate defectuos, zidurile de sprijin au căzut , podeţele nu au fost refăcute iar asfaltul prezintă urme de degradare”, se arată în raportul prefectului. În consecinţă, Prefectura Judeţului Hunedoara a solicitat instituţiilor abilitate (Poliţie, Parchet, DNA) să efectueze verificări amănunţite privind ilegalităţile de la Buceş.

Interesant este faptul că, potrivit aceluiaşi raport, primarul comunei Buceş nu a putut prezenta o mare parte din documentele cerute de reprezentanţii Corpului de Control. Motivaţia acestuia este că respectivele documente s-au pierdut.

Fostul viceprimar al comunei, Sorin Paşcău, este intrigat de modul în care primarul Mărcuş încearcă să ascundă urmele dezastrului provocat de firma care a efectuat lucările de reabilitare a drumului judeţean Buceş -Stănija. „Toate zidurile de susţinere au căzut din cauza faptului că au fost realizate în bătaie de joc. Acum angajaţii firmei le acoperă cu pământ pentru a da impresia că au căzut în urma unor calamităţi naturale. Cine va plăti pentru refacerea lor”, se întreabă Paşcău.

Alte acuze
La faţa locului se vede clar cum „munţi” de ziduri stau pe marginea drumului şi sunt transportate de acolo sau sunt acoperite de pământ. Deşi Cornel Pricăjan, şeful serviciului tehnic în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, dădea asigurări că proiectul nu prevede ca în zidurile de susţinere să fie introduse armături din fier–beton, noile ziduri, ridicate în locul celor căzute, conţin aceste elemente. „Este clar că nu s-a respectat proiectul, iar acum construiesc repede alte ziduri pentru a ieşi basma curată”, a spus Paşcău.

Petrică Iancu, locuitor al comunei Buceş, a uimit reprezentanţii DNA când s-a prezentat la sediul instituţiei şi s-a autodenunţat. „Am hotărât să fac acest lucru pentru că nu mai suportam ameninţările primarului. Ameninţări care continuă şi acum. Aşa că m-am dus la sediul DNA Alba Iulia şi m-am autodenunţat. Mai exact am spus cum primarul mi-a dat 20 de metri cubi de beton şi mi-a plătit materiale de construcţii drept  recompensă pentru că am transportat alegători la urne şi le-am spus cu cine să voteze în campnaia din 2008. Adică vreo 150 de voturi”, a spus Iancu. Primarul comunei, Achim Mărcuş, susţine că totul este o răzbunare a fostului viceprimar Sorin Paşcău şi că instituţiile abilitate îi vor dovedi nevinovăţia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite