Anchetă finalizată în cazul accidentului colectiv de la mina Lonea. Ortacii răniți vor fi cercetați penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele accidentului de la mina Lonea vor fi cercetate penal
Victimele accidentului de la mina Lonea vor fi cercetate penal

Cei patru mineri, trei electricieni și un inginer, victimele unui accident de muncă petrecut la jumătatea lunii februarie a acestui an, la mina Lonea se fac vinovați de încălcarea gravă a normelor de securitate a muncii. Inspectorii ITM Hunedoara au finalizat ancheta și au înmânat raportul procurorilor.

Accidentul, soldat cu rănirea celor patru ortaci, a avut loc în subteranul minei Lonea. Minerii efectuau lucrări de reparații la un transformator pe care nu l-au scos de sub tensiune astfel că s-a produs un arc electric urmat de o explozie. Ancheta inspectorilor ITM a relevat faptul că vinovați de producerea accidentulkui sunt chiar minerii care nu au respectat normele de securitate. Mai mult, şi Exploatarea Minieră Lonea, în calitate de angajator, a fost sancţionată de către inspectorii de muncă cu amenzi care totalizează 40.000 de lei. Sancţiunile au fost date tot pentru abateri de la normele de sănătate şi securitate în muncă.
Accidentul colectiv a avut loc pe data de 15 februarie. Trei electricieni reparau un transformator aflat în subteran, când s-a produs un scurt-circuit electric trifazic, flama acestuia arzându-i pe faţă şi pe mâini. Răniţii au ieşit pe picioarele lor din subteran şi au fost transportaţi în scurt timp la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde au primit îngrijiri medicale pentru arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei şi mâinilor. Încă din primele date ale cercetării, a reieşit că a fost vorba de o eroare umană, dat fiind faptul că minerii lucrau la reparaţia transformatorului, în timp ce acesta se afla sub tensiune.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite