An "de foc" pentru pompierii hunedoreni. Peste 8.400 de solicitări în 2011. Cu 30 la sută mai multe decât în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statistic, la nivelul județului Hunedoara au fost înregistrate, zilnic, în medie, un incendiu și două cazuri în care oamenii au dat foc vegetației uscate după care nu au mai putut controla arderea.

Raportul reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Iancu de Hunedoara” arată că, pe parcusrsul anului 2011 pomierii alături de serviciile voluntare au fost solicitați în 8.415 situații de urgență. „La nivelul ISU Hunedoara au fost înregistrate 7.259 de intervenţii, din care 400 - incendii, 4.914 acţiuni SMURD, 338 - acţiuni pentru protecţia comunităţilor, 486 - asistenţă persoane, 786 arderi necontrolate, 335 alte situaţii de urgenţă. Serviciile voluntare din cadrul administraţiilor publice locale au susţinut cu forţe proprii un număr de 1.156 de intervenţii, din care 1021 prim ajutor calificat, acordat de SMURD Simeria şi Vulcan, şi 135 alte acţiuni de intervenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, locotenent Anemona Doda.
Conform reprezentanţilor ISU Hunedoara, în ultimii trei ani, s-au înregistrat tot mai multe intervenţii. Creşterea înregistrată pe parcursul acestor ani a fost determinată de arderile necontrolate. Dacă în 2010 au fost înregistrate 133 de arderi de vegetaţie, anul trecut, numărul acestora a crescut cu aproape 600 la sută, desfăşurându-se 854 de intervenţii. Aceste arderi necontrolate manifestate la vegetaţia uscată au fost provocate, în majoritatea situaţiilor, de hunedoreni, pentru a curăţa păşunile sau terenurile agricole, fără a respecta regulile minime de apărare împotriva incendiilor. „Aceste arderi necontrolate se datorează şi perioadei de secetă îndelungată din a doua jumătate a anului, care au generat atât pagube materiale la fondul forestier, cât şi consumuri foarte mari de resurse”, a precizat locotenent Anemona Doda.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite