Amenzi record pentru munca la negru: 150.000 de lei într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demarată la nivelul judeţului, la începutul lunii mai, campania împotriva muncii la negru şi-a dovedit eficienţa. În doar câteva luni, au fost depistate, de către inspectorii din cadrul ITM Hunedoara, peste o sută de persoane care lucrau fără forme legale

Un număr de 13 persoane, care munceau fără forme legale, au fost depistate într-o singură zi, în timpul unui control desfăşurat de inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, amenzile aplicate patronilor firmelor respective fiind consistente, potrivit unui comunicat emis de reprezentanţii instituţiei.
În urma controalelor efectuate, în cursul zilei de joi, la o serie de firme din judeţ, inspectorii din cadrul ITM Hunedoara au sancţionat contravenţional administratorii care nu au respectat legislaţia în vigoare, cuantumul amenzilor depăşind suma de 150.000 de lei. În timpul verificărilor, au fost depistate 13 persoane care nu aveau contracte de muncă. Pe lângă sancţiunile contravenţionale în domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi şi pentru nerespectarea legii privind securitatea şi sănătatea în muncă. „Pentru lipsa controalelor medicale ale angajaţilor, neasigurarea personalului cu echipament individual de protecţie sau neasigurarea instruirii pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate două sancţiuni în valoare totală de 19.000 lei”, a precizat Sorin Istrate, purtător de cuvânt la  ITM Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite