Hunedoara: Amatorii de schi au sosit pe pârtiile din Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Amatorii de schi au sosit pe pârtiile din Parâng
Hunedoara: Amatorii de schi au sosit pe pârtiile din Parâng

Prima zăpadă căzută peste Parâng a atras, astăzi, sute de amatori de schi în staţiunile montane din Valea Jiului.

Spre satisfacţia tuturor amatorilor de sporturi de iarnă, pârtiile de schi şi instalaţiile de telescaun de la Straja şi Parâng, au fost deschise încă de aseară.

Potrivit şefului Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida, stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri, iar zăpada este perfectă pentru schi. „Continuă să ningă uşor, iar vântul suflă cu putere moderată. Pot să spun că am intrat în sezonul de iarnă mai repede decât ne aşteptam, spre bucuria cabanierilor“, a declarat Bârlida.

Acesta este de părere că, astăzi, numărul turiştilor care vor veni în staţiunile din Valea Jiului ar putea depăşi 2.000 de persoane. La această oră se poate urca pe munte numai cu maşini echipate corespunzător, dar nu mai sus de platoul aflat la pilonul 17 al telescaunului.

De asemenea, accesul de la cota 1.200 spre vârful muntelui se poate face doar cu telecabina.  Şi dacă turiştii se bucură de zăpada căzută, pentru hunedorenii din Ţinutul Pădurenilor a început calvarul. Şi asta din cauză că drumurile de acces către oraşe sunt blocate.

„De la primele ore ale dimineţii, utilajele de deszăpezire au fost aduse pentru a debloca drumurile spre localităţile Telicu şi Vadu Dobrii. Există posibilitatea să mai avem copaci căzuţi peste liniile electrice, ceea ce presupune că anumite sate vor rămâne fără curent electric“, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt în cadrul ISU Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite